donderdag 1 mei 2014

Universal Island of Adventure

Vandaag staan we weer vroeg naast ons bed. We ontbijten weer lekker uitgebreid met vers gebakken kaneelbroodjes en een eitje. Dan zoeken we onze spullen bij elkaar en gaan op pad, in ruim een half uur rijden we naar universal en parkeren de auto in de immense garage bij spiderman. Onderweg naar de ingang scoren we nog een lekkere Starbucks koffie de eerste sinds we in america zijn! 
We kiezen vandaag voor island of Adventure en dat betekend veel achtbanen maar ook een bezoek aan Zweinstein en zijn we enorm nieuwsgierig naar de fourbidden journey van Harry Potter al bij de ingang staat de eerst attractie als je op een bepaald punt gaat staan wordt je op het enorme scherm geprojecteerd en aangevallen door een gigantische dinosaurus.

We besluiten deze attractie maar als eerste te doen omdat de wachttijd vaak oploopt later op de dag. Nu wachten we 20 minuten en dat is dan ook meteen het langste dat wij moeten wachten vandaag zo lekker rustig is het in het park. Wat een prachtig gemaakte attractie is dit zeg als of je zo in de film stapt. De wachtrij gaat door de kassen vol met mandrake's (gillende plantjes) en in Zweinstein worden we verwelkomd door allemaal levende schilderijen super gaaf gadaan. Als we in de karretjes zitten wordt het toch wel spannend wat gaan we beleven? Nou ik heb echt zelden zo'n gave attractie gezien. In het karretje vlieg je als het ware achter Harry aan en probeer je alle dementors te vermijden echt super gemaakt maar wel eng dat vond Sofie ook! Terwijl ze zich er zo op verheugd had.
Om een beetje bij te komen nemen Ilse en Sofie samen de uilenachtbaan daarna is alles weer goed. We lopen door de straatjes bij Zweinstein terug naar het park en doen nog even een laatste achtbaan een soort Joris en de draak, hierbij hangen je voeten los en dat maakt dat Leon Sharon en ik nooit meer in deze achtbaan gaan jakkes echt voor het eerst dat ik misselijk uit een achtbaan kom. We lopen verder naar de poseidon attractie in een geweldige show met water en vuur moeten we de drietand van poseidon terug zien te vinden, wederom een prachtig gemaakt decor en de show is echt op zijn Amerikaans over de top.
We wandelen lekker verder door het park en eten wat bij een van de vele restaurantjes.
Dan besluiten we, ik heb geen idee meer wiens idee het was, in een leuke wildwaterbaan te gaan. Nu kennen we natuurlijk de piranha in de Efteling en daar kun je best een beetje nat worden maar dan deze.... Zeiknat komen we er uit er staan wel grote föhns om je droog te blazen maar zelfs deze helpen niet.
Gelukkig is het wel lekker warm buiten maar ook zo benauwd dat we niet echt opdrogen. Sharon en ik hebben even genoeg van het water maar de rest gaat nog even mee met de jurressic parc jungle tour. Als ze daar uitkomen wandelen we op ons gemak richting de uitgang maar als we onderweg zien dat we de wachttijd bij de Hulk maar 5 minuten is besluiten we die nog even mee te pikken. Leon en Sharon hoeven niet meer zo nodig dus gaan wij met z'n vieren in de rij. Als we binnen staan komen er een hoop mensen terug uit de rij er blijken wat problemen te zijn. We staan een beetje te dubben wat te doen maar dan blijken de problemen opgelost en zitten we zo in de karretjes.
Een heftige maar leuke ride! Als we uitstappen horen  we dat onze rit de laatste was in verband met het onweer wat elk moment kan losbarsten. We lopen dan ook snel naar de uitgang terug  naar spiderman. Onderweg halen we nog wat boodschappen bij de publix en barst het onweer inderdaad los. We eten thuis lekkere faijtas en een ijsje als toetje. Wederom een zeer geslaagde dag.

1 opmerking: